Het huis

The home of Hope & Dreams is een uniek kinderhuis in Uganda. We bieden hier een veilig thuis met goed onderwijs, gezondheidszorg en een liefdevolle omgeving.

Video's

2009
opgericht
25
kinderen
15
medewerkers
500
M2 oppervlak
Temperatuur
18°C
Lokale tijd in Mpigi
14:09:23

Waar staat het huis?

Wij wonen in Mpigi, een plaats  in Mpigi District. De stad ligt op 37 kilometer van de
hoofdstad Kampala. Het inwonersaantal is in 2011 geschat op 38.800 inwoners.

Geloof en religie

Geloof en religie

De belangrijkste religie in Oeganda is het christendom. De groep valt uiteen in katholieken en Anglicanen (door de Britse kolonisatie). Ongeveer 80 procent van de Oegandese bevolking is christen en gaat naar de kerk. Een klein deel is moslims en er zijn ook nog Afrikaanse stammen met hun eigen geloof.

Klimaat

Klimaat

Oeganda ligt precies op de evenaar en kent een tropisch klimaat. Het hele land ligt op een plateau dat minstens 1 kilometer boven zeeniveau ligt. Dit zorgt ervoor dat het nooit echt heel heet wordt in Oeganda, daar ligt het te hoog voor. Het hele jaar door schommelt de temperatuur rond de 26 graden. Oeganda kent dus geen seizoenen als lente, herfst, zomer of winter, maar een regenseizoen en droge periodes.

Gesproken talen

Gesproken talen

De hoofdtaal in Oeganda is Engels. Ook hoor je vaak mensen spreken in het Luganda (door inwoners van het Buganda koninkrijk). Verder kent Oeganda vele lokale dialecten. Omdat er zoveel verschillende dialecten zijn spreken Oegandezen zelf vaak ook Engels met elkaar, omdat ze elkaars dialect niet verstaan.