Geschiedenis

In Uganda zijn erg veel weeskinderen, wel 2,5 miljoen. De grootste oorzaken hiervan zijn aids, malaria en armoede. Het gebeurt vaak dat de ouders niet in staat zijn om voor het kind te zorgen, dan wordt het kind zomaar ergens achtergelaten aan de kant van de weg.

Vrijwilligerswerk Vanaf 2005 is Gini Pullen meerdere keren in Uganda geweest om vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. Gini woont sinds 2009 in Uganda.

Gini Pullen heeft zelf gezien hoe gelukkig kinderen kunnen zijn.
“In Uganda heb ik van dichtbij kunnen zien op welke manier kinderen verwaarloosd, mishandeld en weggegooid worden. Ik ben vaak de sloppenwijken in geweest om gezinnen te bezoeken, ook daar werd ik geconfronteerd met de ontelbare hoeveelheid straatkinderen. Jonge kinderen die zonder ouders, zonder huis en zonder liefde zichzelf moeten zien te redden op straat. Gelukkig heb ik ook gezien hoe het anders kan; kinderen die wel geluk hebben en ergens een thuis krijgen. Die kinderen bloeien met een beetje liefde, gezonde voeding, medische verzorging en onderwijs op tot gezonde, vrolijke, geschoolde kinderen met een goede toekomst in het vooruitzicht. Na alle ervaringen die ik de laatste jaren in Uganda heb opgedaan heb ik besloten zelf een kinderhuis op te zetten zodat er nog meer kinderen de kans krijgen op een goede toekomst.”

Het kinderhuis Mpigi district

In Uganda is de plaats waar we het kinderhuis gaan opzetten in overleg met lokale instanties vastgesteld. Het huis staat in Mpigi district, ongeveer 40 kilometer vanaf Kampala.

Januari 2010 Opening!

Met uw steun hebben we de deuren van ‘The Home of Hope and Dreams’ in januari 2010 kunnen openen. We hopen ook in de toekomst op uw steun te kunnen rekenen.