08 september 2013

Update nieuwbouw!

Met de bouw gaat het erg goed. In de weken dat ik er niet was hebben ┬┤onze jongens┬┤ veel werk gedaan. Ze hebben bijna de hele binnenkant van het huis aan gepleisterd. Toen ik terug was is de loodgieter geweest om al het buiswerk te installeren, zodat de jongens door konden met pleisteren. De aannemer heeft de septic tank gebouwd, die is deze week ook af. Wij hebben jongens ingehuurd om een soakpit te graven. Die zijn we nu aan het vullen met grote stenen.

Ook de tegels zijn uitgezocht en bezorgd bij ons thuis. We hopen ergens in de tweede week van september te beginnen met het leggen van de tegels. De muren aan 1 kant van het huis zijn allemaal al geschuurd en in de grondverf gezet, dus 1 kant is klaar voor het leggen van de tegels. Volgende week begint 1 van de jongens met het verven van de andere kant. Vorige week zijn onze bouwvakkers begonnen met de buitenkant; het maken van de veranda en daarna gaan ze door met het aanpleisteren van de buitenkant van het huis. Dit alles neemt veel tijd in beslag en het regelen van de materialen komt daar ook allemaal nog bij.

Ik wil niet teveel mensen hebben waar ik toezicht op moet houden. Daarom zijn we nu met 4 bouwvakkers en 4 hulpjongens met de buitenkant bezig. Dit wilde ik niet op contract doen met de aannemer, dus het gaat allemaal minder snel, maar kost ons minder geld. De voorman is deze week de dakgoten en pijpen aan het installeren. Langzaamaan komt het einde van de bouw van dit huis in zicht.

Tot nu toe was het allemaal goed, maar er is ook iets minder goeds wat ik helaas moet vermelden. We hadden problemen met het plafond. In sommige kamers en in de eetzaal en woonkamer stond het wel erg bol. Nu wilden we niet het risico nemen om het maar zo te laten, met de kans dat misschien volgend jaar als we in het huis wonen, alles overnieuw moet. Ik heb met de aannemer en de voorman en Uncle Richard overlegd dat er een aantal plafonds uitgebroken moesten worden en opnieuw gedaan moesten worden. Dit geeft voor ons veel extra kosten en vraagt veel extra tijd, maar ik wilde niet het risico lopen dat het erger zou worden of een gevaar voor de kinderen zou kunnen zijn. We hebben weleens een aardbeving of zware regenval. Dit kan het allemaal aantasten, dus ik wilde het nu in 1 keer goed doen. In totaal zijn er in 7 slaapkamers, de woonkamer en de eetzaal plafonds uitgebroken. Ook de veranda moest een stuk opgebroken worden. De slaapkamers en de veranda zijn nu klaar. Nu moet alleen de eetzaal en de woonkamer nog gedaan worden, maar daar wil de aannemer wat extra tijd voor hebben. Hij is degene die de lonen betaald voor dat werk en hij moet eerst op zoek naar geld daarvoor. We hopen dat het volgende maand afgemaakt kan worden, zodat ook die laatste 2 kamers in de grondverf gezet kunnen worden.


Laat een reactie achter