12 december 2013

Postduiven vliegen voor Oeganda

  • duiven
  • vlucht

Afgelopen voorjaar werden we benaderd door postduivenvereniging ‘de Stormvogels’ uit Sibculo. Deze vereniging organiseerde aan het eind van het vliegseizoen een goede doelenvlucht. Dit jaar waren wij voorgedragen en gekozen als het goede doel.

Wij hebben hier een mooie poster voor ontworpen en zo is deze vlucht bij de liefhebbers gepromoot. Het heeft zelfs nog in het landelijke duivensportmagazine gestaan.
Ook was er een duivenveiling georganiseerd. Veel topliefhebbers hebben hier aan meegewerkt d.m.v. het beschikbaar stellen van een jonge duif of een bon voor een koppel eieren. Voorafgaand aan de veiling, konden liefhebbers via internet al bieden op de duiven/bonnen die geveild werden.
Op vrijdag 20 september werden de duiven ingekorfd voor deze vlucht. Zelfs het vervoer naar de lossingsplaats werd gesponsord. De volgende dag werden ze gelost in Roodeschool en konden de duiven beginnen aan de weg naar huis. Voor de duiven stelt deze afstand weinig voor, maar het is voornamelijk de richting die deze vlucht moeilijk maakt. Normaal gesproken worden de duiven richting het zuiden gelost en vliegen ze richting het noorden naar huis. Bij deze vlucht was dat dus andersom.
Zaterdag 28 september werd de uitslag bekend gemaakt en was de veiling. Dhr. Engels uit Kloosterhaar is de winnaar geworden van deze vlucht. Ook namens ons; van harte gefeliciteerd.
Daarna vond de veiling plaats. Er werd flink geboden op de beschikbaar gestelde duiven. Dat was erg leuk om te zien!
Maandag 4 november werd ons de cheque uitgereikt en kregen we het eindbedrag te horen. Gerrit Brokelman was aanwezig als journalist en heeft een stukje geschreven voor de krant.
We kregen een cheque uitgereikt van maar liefst; €3770,70. Een ongelooflijk groot bedrag!! Nogmaals, ontzettend bedankt hiervoor!!