05 januari 2016

OurEnergyFoundation bezoekt Home of Hope and Dreams

Op vrijdag, 16 oktober 2015 heeft OurEnergyFoundation een bezoek gebracht aan ‘Home of Hope and Dreams’.

 

We rijden van Kampala naar Mpigi, naar ‘The Home of Hope and Dreams’, van Gini Pullen.

Het had de afgelopen nacht flink geregend, zodat we bij een school moesten parkeren en ca. 200 meter weg, het dal in, te voet moesten afleggen. Een nieuw gebouwd, groot kindertehuis met bijgebouwen. Voor Oegandese begrippen ziet het er luxe uit. Voor Henk was het zijn tweede bezoek met als doel te kijken of het gedoneerde (OurEnergyFoundation, Millennium stichting 2015; Diaconie/ZWO cie PKN Hardenberg-Heemse) zonne-energie systeem goed werkt. Voor Albert is het zijn eerste bezoek. Kennisgemaakt met Gini Pullen, die ons daarna rondleidde door het kindertehuis. We hebben enige tijd staan praten bij het pas aangelegde  ‘Solar System’; aangelegd door Solar Now. Het ziet er prachtig uit!

Daarna hebben we de bijgebouwen bezocht. Henk heeft nog gekeken naar de verpakkingsdozen van de zonnepanelen. Ook nog even naar de voorkant van het huis, op het westen (!) gelopen om te kijken naar de op het dak gemonteerde zonnepanelen.

In het huis van Gini thee gedronken en twee tassen met cadeautjes aan haar gegeven.

Gini was er blij mee. Het kindertehuis is nu voorzien van zonne-energie; nooit meer in het donker en altijd elektriciteit.

 

OurEnergyFoundation (Henk Meulink, Albert Nijland)

 


Laat een reactie achter