10 februari 2015

Nieuwsbrief febr. 2015

Happy Newyear!!
Hopelijk hebben jullie allemaal hele fijne feestdagen gehad. Wij hebben genoten van elkaar, lekker eten, mooie cadeautjes en heel veel gezelligheid. Met kerst hebben we heerlijk gegeten en zijn we lekker verwend. Met oud en nieuw mochten alle kinderen opblijven (na een extra lang middagdutje natuurlijk). Om 12 uur hebben we onze kerstboom verbrand en hebben we partypoppers geknald. Daarna hebben we een dikke disco gehouden met frisdrank, lekkere cake en heel veel dansen. Om 3 uur gingen we allemaal moe maar blij naar bed, klaar voor 2015. Hopelijk weer een goed jaar voor The Home of Hope & Dreams, dankzij iedereen die ons op welke manier dan ook steunt. Bedankt allemaal!!

Vakantie:
De kinderen hebben een hele lange vakantie gehad, van eind november tot 2 februari zijn ze thuis geweest. Gelukkig hadden we wel een ‘holidayprogram’, dus hoefden ze zich niet te vervelen. Jolene, Ethan, Jerom, Jasmin, Priscilla en Colin kregen elke weekdag voetbaltraining van hun voetbalcoach. Ze zijn ook een paar keer naar een voetbaltoernooi geweest. Dit vinden ze geweldig! Dan mogen ze met het openbaar vervoer helemaal naar Kampala, ze krijgen wat zakgeld mee om eten en frisdrank te kopen en dan nog voetballen. Het team waar onze kinderen in speelt wint nog niet vaak, maar het is toch een hele ervaring voor onze kinderen. Ik vind het allemaal wat minder leuk, want soms zijn de kinderen pas om 10 uur ‘s avonds terug. Het is best wel spannend om ze wat vrijer te laten.
De kinderen krijgen van school altijd een huiswerkpakket mee om te maken in de vakantie. We hebben een nieuwe ‘aunti’ aangenomen; Harriet, de zus van Julliette. Een echte harde werker, die de kinderen goed de baas kan. Harriet is in de vakantie elke ochtend druk geweest met de kinderen in onze nieuwe studeerkamer. Ze heeft ze lesgegeven, het huiswerk gemaakt, quiz gespeeld, schoongemaakt en ga zo maar door. De kinderen hebben zich dus niet hoeven vervelen in deze vakantie.

Weer naar school:
Op dinsdag 3 februari was het dan zover: de kinderen moesten weer naar school. Die maandag hebben ze een dagje gespijbeld, dat is op school toch altijd een rommeldagje waar de leerkrachten nog geen lesgeven en de kinderen de hele dag maar buiten lopen te niksen. Ik heb besloten om die maandag een spelletjes dag met de kinderen te doen als afsluiting van de vakantie. Spijkerslaan, spijkerpoepen, flessen vullen, ringgooien enz. En een afsluiting met een groot watergevecht en zwembadjes.
Angel is nu ook begonnen in baby class. Ze had er erg veel zin in en kon niet wachten. Toen ik haar naar de klas bracht vond ze het toch nog wel erg spannend. Gelukkig was haar grote broer Aaron er om haar onder zijn hoede te nemen. Aaron is blijven zitten, dus ze zitten nu samen in baby class. Angel vindt het helemaal geweldig op school. Ze gaat elke morgen met veel plezier heen. Om 1 uur worden de baby class kinderen opgehaald en mogen ze thuis eten en rusten. Ik vind tot 5 uur toch echt veel te lang voor de jongste kinderen.
De andere kinderen vinden het allemaal erg leuk dat school weer is begonnen. Ze moeten nog wel wennen aan het vroege opstaan, maar dat zit er natuurlijk zo weer in. Elke avond komen ze terug met huiswerk in hun schriftjes. Dan gaan ze eerst de varkens en kippen voeren en de hondenhokken schoonmaken; dan huiswerk maken, douchen, eten en lekker vroeg naar bed. Op vrijdag en zaterdag mogen ze eerst nog een film kijken en dan ook slapen.

Vrijwilliger(s):
Vanaf oktober tot januari hebben we 3 maanden versterking gehad van Bianca Soer. Ze was al eens eerder bij ons geweest in 2012 en wilde heel graag nog eens wat langer terugkomen. Bianca had veel geld voor ons verzameld en kwam met een suuuupermooie verrassing bij ons aan: een cheque van maar liefst 2.150 euro!! Na het tellen van het geld bleek dat er zelfs nog 100 euro extra was. Ik wil iedereen die Bianca en daarmee natuurlijk ook ons, gesponsord heeft, via deze weg heel erg bedanken voor de steun!
Bianca is druk geweest met de dagelijkse dingen; spelen met de kinderen, schoonmaken, koken, afwassen.. overal waar we een beetje hulp konden gebruiken was ze inzetbaar, dus helemaal goed geregeld!
In November is de hele familie Soer een paar weekjes bij ons geweest. Ze hebben lekker genoten van het weer en van het mooie Uganda. Daarnaast hebben ze ook heel veel voor ons gedaan in die korte tijd. Zo hebben ze schommels en een wipwap voor ons gemaakt, muurschilderingen gemaakt, het dak gecontroleerd en natuurlijk ook geholpen bij de dagelijkse bezigheden rondom de kinderen. Het allerleukste was dat we een waar huwelijksaanzoek hebben gehad in The Home of Hope & Dreams. De kinderen mochten zelfs helpen met het aanzoek, wat zooooo leuk was en natuurlijk een hele eer . We hadden een heleboel dansjes en liedjes ingestudeerd met de kinderen en het leek alsof het gewoon een middagje optreden was.. maar wij wisten wel beter. Na het optreden pakten de tweeling Miranda bij de hand en namen haar mee naar voren, waar ze geblinddoekt werd. Nog steeds was ze in de veronderstelling dat het bij het toneelstuk hoorde. Toen ze geblinddoekt was, kregen alle kinderen een letter (de uiteindelijke zin was: wil je met me trouwen). AJ zat ondertussen achter haar op 1 knie. Toen de blinddoek afgehaald werd moest ze eerst even goed kijken en toen was het: “yes….YESSSS!!!”

Suubi Isabel:
Op 8 november hebben we een nieuwe baby gekregen. We hebben haar Isabel genoemd. Toen ze kwam was ze ongeveer 3 weken oud. De moeder had haar achtergelaten in een klein hotel en was ervandoor gegaan. Toen Isabel kwam zag ze er slecht uit. Een huiduitslag over het hele lichaampje en leek ondervoedt. We hebben haar gelijk voor een medische controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze kreeg wat crème voor de huid. In het ziekenhuis is een aidstest gedaan die in de eerste instantie positief was. Dit betekent eigenlijk nog niks, alleen dat we voor verder onderzoek een PCR moeten doen, dit is een aidstest voor babies. We zijn dus naar Mildmay geweest met Isabel om deze test te doen. Gelukkig kregen we na een tijdje de uitslag: nagatief. We moeten nu nog 2 testen doen om 100% zeker te zijn, maar we zijn er zelf vrijwel zeker van dat ze gezond is. Isabel groeit erg goed en heeft een hele goede eetlust. We geven haar zelfs al voedzame pap naast de babymelk, omdat melk niet genoeg lijkt te zijn. Isabel is een blije baby, goed actief en ze groeit al lekker dik. Ze probeert alleen nog niet om haar beentjes neer te zetten, dus we moeten even wat meer geduld hebben om te zien of ze er wel op kan staan. Isabel is vorige week een beetje ziek geweest; geen zin in melk of pap, heel verkouden, snotterig en diarree, maar nu gaat het weer een stuk beter.

Muwanguzi Eric:
Met Eric gaat het over het algemeen goed. Hij groeit goed en ook hij krijgt naast gewone maaltijden en babymelk ook de voedzame pap om hem nog beter te laten groeien. Eric is erg hyperactief. Hier in Uganda kennen ze het niet, maar ik zelf zou bijna zeggen dat het adhd is. Het is zo’n lief en blij jochie en ik ben heeeelemaal verliefd op hem. Daarom heb ik ook besloten om naast Sarah en Aaron, ook Eric te fosteren en in de toekomst hopelijk te adopteren. Eric heeft een lam beentje en daar lijdt hij veel onder. We weten nog niet zeker of het door het ongeluk komt of dat het iets aangeborens is. Ik ben in September met hem naar een revalidatie ziekenhuis geweest, maar daar werd gezegd dat ik terug moest komen als hij goed kan lopen. Nu loopt hij goed, dus ik wil binnenkort met hem teruggaan en dan hoop ik dat hij eraan geholpen kan worden. Door zijn drukte en het beentje valt Eric heel vaak. Hij is de laatste 3 weken heel vaak op zijn achterhoofd gevallen. Het is helemaal opgezet en was vorige week zelfs zo erg dat hij een CT scan van zijn hoofd moest. Gelukkig was het allemaal goed. Gisteravond is hij weer heel hard op de zelfde plek gevallen en is het weer helemaal opgezwollen. Nu heb ik een verband met watten om zijn achterhoofd gebonden, zodat hij zacht terecht komt als hij weer valt.

Sociaal werker:
Ik heb in December een social werker aangenomen: Denis. Hij is samen met Julliette op zoek gegaan naar alle familie van de kinderen (waar mogelijk). Ik had al eens geschreven over de terugplaatsing waar het ministerie nu zo mee bezig is. Nu heb ik Denis gevraagd om voor elk kind waar we een familielid van hebben gevonden een verslag te schrijven. In dit verslag moet hij een aanbeveling geven of het kind teruggeplaatst kan worden of niet. Natuurlijk heeft hij in elk verslag een negatieve aanbeveling gegeven. Dit verslag wordt in de dossiers van elk kind toegevoegd en dan kan het ministerie in ieder geval zien dat we er serieus mee bezig zijn geweest. Over 3-6 maanden gaan ze weer een rondje met huisbezoeken maken voor een volgend verslag.
Er zijn een aantal kinderen waar we niemand van hebben kunnen vinden, dat zijn: Chris, Sarah en Eric. Ook de vader van Colin en Hannah is nu spoorloos verdwenen. Hij kwam altijd op bezoek, maar heeft 2 andere kinderen mishandeld. Daarvoor was hij gearresteerd en op borg vrijgelaten tot de rechtzaak. En nu is hij dus met de noorderzon vertrokken. Denis houdt ook elke zaterdag gesprekjes met de kinderen om meer te weten te komen over de gevoelens van de kinderen. Zijn ze gelukkig of niet helemaal, wat zit ze dwars, wat zouden ze anders willen enz. Het is goed dat een ‘buitenstaander’ zulke gesprekken heeft met de kinderen, zodat we achter bepaalde dingen kunnen komen. Ook hier schrijft hij verslagen van voor in de dossiers. Tot nu toe is er gelukkig geen enkel kind ongelukkig bij ons. 

Diefstal:
De laatste maand is er veel diefstal geweest bij ons in de buurt. Hele tuinen en huizen zijn leeggestolen. De dieven hebben ook 2 keer geprobeerd om bij ons over de muur te klimmen. Dit is gelukkig mislukt dankzij onze 2 herdershonden Tricko en Scooby en ons asbakkenrasje Murphy. Nu ben ik aardig bang geworden. De eerste nacht werd ik namelijk wakker van het geblaf en zag ik iemand op de muur een paar meter van mijn slaapkamerraam af. Tricko stond ervoor dus de dief ging snel terug. Na overleg met het bestuur hebben we besloten om wat extra waakhonden te nemen. Ik heb de afgelopen week 3 pups gekocht; Pixie, Bailey en Rocky, allemaal herdershonden. De hondjes zijn nu nog overdag buiten, zodat ze aan de kinderen kunnen wennen. Als ze wat ouder zijn sluiten we ze overdag op en gaan we ze trainen. Ook Tricko en Scooby gaan over een paar maanden getraind worden door de hondenbrigade van de politie. We moeten ze leren dat ze geen eten aannemen van vreemden, zodat ze niet vergiftigd kunnen worden. Ik hoop dat we ons nu een beetje veiliger kunnen voelen ‘s nachts.

The Farm of Hope & Dreams:
LTO-Hardenberg is een groot project gestart voor ons, genaamd The Farm of Hope & Dreams. Met dit project gaan ze geld inzamelen, zodat LTO voor ons een stuk grond kan kopen. Hierop willen we een boerderij beginnen met wat koeien, kippen, varkens en heel veel gewassen. LTO helpt ons niet alleen financieel, maar gaan ons zelfs helpen met praktische adviezen en expertise ter plaatse. Door dit project hopen we voor een deeltje zelfvoorzienend te kunnen worden, zodat we niet meer voor 100% afhankelijk zijn van sponsors.
Ook via deze weg: LTO-Hardenberg, hartstikke bedankt voor het starten van dit mooie project!

Het weer:
Het is hier al bijna 6 weken extreem heet en droog. We hebben 2 keer een klein regenbuitje gehad, maar naast dat alleen maar stof en zon. De tuin en de plantjes moeten we sproeien met de tuinslang (ooh wat zijn we blij met onze waterput). We kunnen niet wachten tot het wat koeler en natter wordt hier. De kinderen zijn snotterig en verkouden van de hitte, kortom we zijn er flauw van.. Geniet daar van de winter, haha!

Vanuit het bestuur

Kalender:
Eind 2014 hebben we weer een prachtige kalender verkocht voor The Home of Hope and Dreams. Deze is door velen gekocht en daar zijn we erg dankbaar voor! Ook willen we Dinand van Dijk wederom bedanken voor het ontwerpen van de kalender.

Nieuwe website:
Ruim een half jaar geleden werden we benaderd door Webstores uit Hardenberg. Zij wilden ons graag helpen met het opzetten van een nieuwe website. Dit aanbod hebben we gegrepen en zodoende is er sindsdien erg hard gewerkt aan de nieuwe site. Het resultaat is echt prachtig. Sinds een paar weken is de nieuwe site te bekijken via ons vertrouwde adres:
www.homeofhopeanddreams.org
We willen Webstores ontzettend bedanken voor deze samenwerking!

Bedankt
Graag willen we Alwin Huisken bedanken voor al het werk wat hij als webmaster van de vorige site voor onze stichting heeft gedaan.


Groeten van,

Gini Pullen, kinderen en medewerkers van The Home of Hope & Dreams
Laat een reactie achter