15 september 2014

Nieuwe bewoners in het kindercentrum

Er is een nieuw ‘kind’ en een nieuw ‘kindje’ in The Home of Hope & Dreams opgenomen. Julliette kwam op een dag in juli naar Gini toe met een verhaal over haar gehandicapte nichtje van ongeveer 25 jaar; ze is lam aan één hand en één voet en heeft het gedrag van een kind.

Nalubega woonde altijd bij haar opa in de village. Gini was er wel een aantal keren op bezoek geweest en kende de opa en Nalubega wel. Ongeveer een jaar geleden werd de opa erg ziek en is door de familie
weggehaald uit de village, Nalubega bleef alleen achter.

Toen de mannen uit de buurt en ander geboefte uit de village merkten dat Nalubega alleen in het huisje was, kwamen ze vaak ‘s nachts met een groep langs om het arme meisje te verkrachten. Ze is meerdere keren verkracht door meerdere mannen en is daaruit zwanger geworden. Doordat ze geestelijk een achterstand heeft kwam zij daar pas laat achter. Het schrijnende van dit verhaal is:
door die verkrachtingen is de Nalubega HIV positief geworden en is de baby ook besmet met het HIV virus.
Toen Julliette dit verhaal aan Gini vertelde was er geen andere oplossing dan Nalubega en haar baby in het kindercentrum opnemen. Terug naar de village zou geen optie zijn, want daar zouden de verkrachtingen door blijven gaan. Ook is het belangrijk dat moeder en baby allebei aan de aidsremmers kunnen beginnen, zodat er een kans is dat de baby uiteindelijk nog weer vrij van het HIV virus kan worden. Julliette is op zoek gegaan naar andere familieleden, maar er was niemand die voor Nalubega en de baby kon zorgen. Uiteindelijk is besloten dat moeder en kind voor onbepaalde tijd in het kindercentrum kunnen komen wonen en dat men hen daar gaat helpen met goede medische zorg, gezonde maaltijden en hulp bij de opvoeding van de baby.

Nalubega is zo blij als een kind dat ze samen met haar baby in het kindercentrum mag wonen; ze gebruik kan maken van elektriciteit (wanneer dat er is), 3 maaltijden per dag, een schoon bed… ze is de koning te rijk in haar nieuwe thuis.. en daar staan Gini en haar medewerkers garant voor.