06 mei 2017

Kerk Oud Avereest-Balkburg spaart voor visvijver!

Onderstaand artikel stond o.a. op Hardenberg.nu:

Balkbrug / Collendoorn - Tijdens de 40-dagentijd voor Pasen heeft de Protestantse Gemeente Oud Avereest-Balkbrug een diaconaal project gehouden voor ‘The Home of Hope and Dreams’. Dit is een weeshuis in Uganda dat is opgezet door Gini Pullen.

 

Zij vertrok in 2009 vanuit Collendoorn naar Afrika omdat zij de hoge nood onder de ruim 2,5 miljoen weeskinderen in Uganda zag. Het hoge aantal is onder meer een gevolg van aids, malaria en armoede. Veel ouders zijn niet in staat voor hun kinderen te zorgen en laten deze zomaar ergens achter.

In The Home of Hope and Dreams worden momenteel 23 kinderen opgevangen. Met liefde, gezonde voeding, medicijnen en onderwijs geeft Gini de kinderen weer hoop en een toekomst. Ze voedt de kinderen op volgens de Ugandese normen en waarden zodat ze daar een toekomst hebben. ‘In overleg met Mini Prins, contactpersoon van Gini, hebben we gezocht naar een concreet doel waar wij als gemeente aan bij kunnen dragen’, vertelt Marloes ter Burg, lid van de diaconale raad. ‘We kregen als reactie dat men graag een visvijver wil hebben om zelf vis te kunnen kweken voor eigen gebruik. Gini stuurde ons een exacte begroting en schatte de kosten voor aanleg vijver en aanschaf jonge visjes op ongeveer 475 euro

Spaar-aquariums

Om het geld bijeen te krijgen heeft de kerk diverse acties gevoerd. Elke zondag stonden er zelfgemaakte spaar-aquariums bij de uitgang van de kerk waar iedereen geld in kon doen. ‘Ook hebben we Ugandese producten mogen verkopen. Bakkerij Schutte Balkbrug heeft Ugandees vruchtenbrood gebakken dat besteld kon worden en waarvan de helft van de opbrengst naar het project ging’, vervolgt Marloes. Verder werd er een kleine boekenmarkt gehouden en is tevens de avondmaalcollecte van Witte Donderdag aan het goede doel geschonken.

Alle acties hebben een totaalbedrag opgeleverd van  1.569,95 euro. Dit bedrag is door de diaconie aangevuld tot 2.250 euro. Mini Prins heeft de cheque dankbaar in ontvangst genomen.


Laat een reactie achter