11 januari 2014

Baby Eric

De moeder is vandaag om 12.20 verongelukt.. ze liep met de baby op de rug langs masaka road. Toen kwam van achteren een bus die een auto inhaalde en die reed de moeder en baby van achteren aan.

De moeder is ter plekke overleden en is boven op de baby gevallen. De politie heeft in de buurt van het ongeluk een beetje rondgevraagd, maar niemand kende ze. Er kon dus geen familie gevonden en ingelicht worden. De baby is er gelukkig redelijk afgekomen. Het onderbeen is gezwollen en misschien gebroken. We hebben hem naar double cure meegenomen en daar hebben ze n tijdelijk spalkje aangebracht. Morgenvroeg moeten we naar international hospital voor n rontgenfoto. Misschien als de familie gevonden wordt moet de baby terug naar familieleden, zoniet dan blijft hij hier. Het gaat tot nu toe nog niet zo goed.. hij is heel bang voor alles, waarschijnlijk door het ongeluk. Hij heeft heel erge honger maar wil niets eten. Hopelijk gaat het vannacht en morgen wat beter.

Update:
we zijn gisteren naar international hospital geweest waar een rontgenfoto is gemaakt van het beentje. Het is niet echt heel erg gebroken, maar er zit een scheurtje in het het bot. Het beentje zit nu strak in hetverband, we moeten de komende 2 weken voorzichtig zijn als we hem optillen. Als het goed is neemt de pijn en de zwelling binnen een week af en over 2 weken moet het beentje weer goed zijn. Het blijkt dat baby botten nog elastisch zijn en daardoor snel genezen.
Eric drinkt nu ook heel goed. Hij heeft elke keer honger en kan al 90 ml opdrinken. Het gaat eigenlijk hartstikke goed met hem.. hij ligt nu lekker op mijn bed lol te maken; te lachen, te brabbelen en te zwaaien met zn armpjes en beentje. Heerlijk om binnen 2 dagen al zo’n verbetering te zien. Helaas hebben we nog niks over familie gehoord, maar dat vind ik stiekem niet zo erg want k heb mn hart verloren aan deze geweldig lieve baby..