Tijdlijn

Is het terugbrengen van hoop aan kinderen die de hoop verloren zijn, door ze de zekerheid te geven van goed onderwijs, gezondheidszorg en een liefdevolle omgeving.

Oprichting van de stichting in Hardenberg

De stichting bestaat uit 5 bestuursleden; Gini Pullen-Comparante, Tineke Bakker- Voorzitter, Miriam Vugteveen- Vicevoorzitter, Mariëlle Bosscher- Penningmeester en Gerdi Wesselink-Secretaris.

Jun 2009

Het kindertehuis wordt geopend!

The Home of Hope & Dreams is in december 2009 geopend in Mpigi, Uganda. Het kinderhuis is opgezet door Gini Pullen, samen met 3 Oegandese collega’s; Nabukenya Julliette, Apangu Richard en Ankunda Rhina. Gini Pullen en Nabukenya Julliette hebben samen de leiding over het gehele project in Uganda. Ze worden hierbij ondersteund door Apangu Richard en Ankunda Rhina.

Dec 2009

We verwelkomen ons eerste kindje

Sarah is op 8 december 2009 door ons opgehaald uit het dorpje Goolo, bijna aan de grens met Masaka district. Sarah is door haar moeder achtergelaten bij een oude vrouw toen ze ongeveer 5 maanden was.

Dec 2009
Foto 1

De stichting koopt grond

In 2010 heeft de stichting een stuk land gekocht van 1.21 hectare in Mpigi Town Council, Kyasanku Village. Dit land staat op naam van de stichting bij het Ministerie van land in Uganda.

2010

Starten met de bouw van de buitenmuur

Ze zijn begonnen met de bouw van de buitenmuur om het nieuwe terrein. Deze stenen worden van een soort klei gemaakt in een mal en daarna laten ze deze stenen drogen in de zon.

Jun 2011

Eerste medewerkers Heuver komen helpen

Binnen het bedrijf van Heuver banden, mochten werknemers zich opgeven voor een 2-weekse werkvakantie bij the Home of Hope and Dreams. Via een loting werden 2 gelukkigen gekozen en deze 2 heren kwamen 2 weken op bezoek bij Gini in Oeganda.

Jan 2012
Foto 1

Eerste fietstocht actie

In juni 2012 vond de eerste fietstocht plaats die georganiseerd werd door de stichting. Mensen konden zich inschrijven via ons mailadres en moesten proberen om sponsoren te zoeken. De fietstocht is goed verlopen en er is veel geld opgehaald.

Jun 2012

Verhuizing naar het nieuwe terrein

In december 2012 zijn we met onze 14 kinderen en 4 inwonende personeelsleden en studenten verhuisd naar ons nieuwe stuk grond. We hebben daar intrede genomen in onze nieuwe gebouwen, waar we vanaf 2010 al mee waren begonnen te bouwen. Eerst gaan we wonen in een kleiner huis, wat later zal dienen als Gini haar eigen woning.

Dec 2012
Foto 1

Gini krijgt haar ouders op bezoek

Gini heeft 2 weken geleden bezoek gehad van haar ouders in Oeganda, voor haar een totale verrassing! Veel verhalen, woorden tekort, foto’s te over! Gini haar ouders waren samen op bezoek met een delegatie uit Hardenberg.

Feb 2013
Foto 1

Julliette en Rhina op bezoek in Nederland

Op uitnodiging van Gini haar ouders, mochten Julliette en Rhina voor een paar weken op bezoek komen in Nederland. Ze hebben hier hun ogen uitgekeken en vonden alles erg bijzonder.

Okt 2013

Verhuizing naar het grote huis

Eindelijk was het dan zover! Samen met de kinderen hebben we alle spullen overgebracht naar het nieuwe huis. Ze hebben nu allemaal hun eigen kledingkastje en slapen met een paar kinderen op een slaapkamer. Als het regent kunnen ze nu lekker binnen spelen.

Aug 2014
Kinderhuis

Vandaag

Kinderhuis

Gelukt!

Het kinderhuis is klaar!
Iedereen ontzettend bedankt!

En nu?

We gaan door met het inzamelen van geld en goederen om zoveel mogelijk weeskinderen een mooie toekomst te kunnen geven. U kunt ons daarbij helpen!

Help ons!