24 maart 2015

Welkom Samuel en David!!

En zo hebben we er opeens weer 2 kinderen erbij.

Op de eerste foto's zien we David. Ongeveer 8-9 maanden oud. Hij is achtergelaten bij de poort van een ander weeshuis en vandaar hebben ze geprobeerd een familielid te vinden. Dat is niet gelukt, dus is hij naar Mpigi police gebracht waar Gini hem rond 5 uur heb opgehaald. Er was niks van de baby bekend, dus Gini moest ter plekke een naam verzinnen en de leeftijd hebben we samen met de politie geschat. Het gaat goed met hem, hij eet goed en op een verkoudheid na lijkt hij gezond. Morgen naar het ziekenhuis voor een medische controle.

De jongen met het paarse vest is Samuel, hij is ongeveer 2,5 jaar oud. Zijn moeder is gek en de vader is overleden. Samuel heeft een poosje bij een buurvrouw gewoond maar kan niet lopen en niet praten. Hij is zwaar ondervoed. Heeft een superdik bovenlichaam, maar hele dunne beentjes waar hij niet op kan staan. Ik kan nog niet goed inschatten hoe zijn geestelijke gesteldheid is. Hij heeft in ieder geval een ernstige achterstand zowel lichamelijk als geestelijk. Morgen gaan we voor een medische controle naar het ziekenhuis en van daaruit gaan we kijken wat we voor Samuel kunnen doen.

En ook moeten we nog even vermelden hoe supertrots we zijn op al onze geweldige lieve kinderen! Ze zijn allemaal zo sociaal en zo zorgzaam. Elke keer als er een nieuw kindje binnenkomt geven de kinderen volop aandacht aan de nieuweling. Ze zorgen dat ze zich thuisvoelen en overladen ze met speelgoed en liefde. Het is zooo aandoenlijk en zo bijzonder om te zien hoe fantastisch deze kinderen toch zijn!


Laat een reactie achter