12 juni 2016

The Challenge; stichting 2015!

De afgelopen maanden hebben we met LTO meegedaan aan 'The Challenge' van Stichting 2015. Donderdagavond 2 juni was de prijsuitreiking en we zijn heel erg blij en trots te kunnen vertellen dat we gewonnen hebben!! Een prachtig bedrag van €20.000 euro om de boerderij af te bouwen en uit te breiden!! Geweldig! Heel erg bedankt...

Nieuwsbericht Hardenberg.nu;

Hardenberg - De Stichting 2015, die in 2007 op initiatief van toenmalig CU-raadslid Anja van den Dolder werd opgericht om bij te dragen aan de acht Millenniumdoelen van de Verenigde Naties (onder meer gezondheid, milieu en onderwijs), is opgeheven.

 

Tijdens de slotmanifestatie donderdagavond werden nog eenmaal forse cheques uitgedeeld. Dit gebeurde op basis van een wedstrijd (The Challenge). Daarvoor werden ruim twintig projecten ingediend, die beoordeeld werden door een driekoppige jury (Anja van den Dolder, Stichtingsvoorzitter Wim Wolthuis en wethouder René de Vent).

Stichting Home of Hope and Dreams

De eerste prijs (20.000 euro) werd toegekend aan de Stichting Home of Hope and Dreams. Het geld wordt ingezet om bij het kindertehuis van Gini Pullen in Oeganda, met hulp van LTO Hardenberg, een boerderij op te zetten.

Een cheque van vijftienduizend euro werd toegekend aan Simavi Hardenberg voor een water en sanitairproject in Oeganda. Een cheque van tienduizend euro gaat naar God's Golden Acre voor een muziek- en dansvoorstelling van de Zulu Warriors, waarmee Zuid-Afrikaanse jongeren geld inzamelen voor hun kindertehuis.