20 december 2021

Nieuwsbrief

'december 2021'

Nieuwsbrief december 2021

Ook in the Home of Hope and Dreams zijn de voorbereidingen voor kerst in volle gang. De kerstboom staat al en de eerste cadeautjes zijn al gebracht door de kerstman. De kinderen zijn allemaal zo enthousiast en kunnen niet wachten tot het zover is. Het is zo grappig want sommige van de oudere kinderen geloven ook nog in de kerstman en stellen heel veel vragen.

Dit jaar hebben we in de planning om alle kinderen op te halen om weer helemaal compleet te zijn en samen kerst te vieren. Ook alle kinderen die inmiddels officieel bij hun familie of in pleeggezinnen wonen komen weer terug om kerst te vieren. We kijken er allemaal naar uit want het zal een gezellige volle boel worden. 

We hebben hiervoor gekozen omdat het zo’n raar jaar is geweest door corona. De scholen zijn hier in maart 2020 dicht gegaan en zijn op een paar weekjes na, nu nog steeds dicht. Zoals het nu lijkt gaan de scholen misschien in januari weer open en mogen de kinderen eindelijk weer naar school. Wij geloven het pas als het echt zover is, dus het is allemaal afwachten.

In deze hele lange vakantie zijn sommige kinderen naar hun families gegaan, anderen zijn de hele tijd bij ons thuis gebleven. We hebben de kinderen zelf een beetje de keus gegeven wat hun voorkeur was. Alle jonge kinderen, die gelukkig wel de hele tijd thuis les hebben kunnen krijgen van onze juf Zubeda, zijn al de tijd thuis geweest. Ethan, Jerom, Colin en Paul zijn ook thuis. De jongens zijn erg druk geweest met helpen op de boerderij en het terrein. Jerom heeft zelf een groentetuin aangelegd waaruit we lange tijd witte kool hebben kunnen eten. Nu heeft hij pas tomaten geplant. Het is zo mooi om te zien hoe serieus hij is en hoe hard hij in zijn tuin werkt. Ethan, die graag dierenarts wil worden, is altijd druk met de honden. Colin is een echte kattengek. We hebben redelijk wat katten om de ratten te verjagen en hij kan echt een hele tijd met de katten zitten om te spelen en te voeren. Colin en Paul houden ook het hele terrein schoon. De 4 jongens gaan elke middag voor voetbaltraining in het dorp. Soms hebben ze een toernooi of een wedstrijd in het weekend. 

Jasmin, Priscilla en Sarah zijn erg druk met het schoonmaken van het huis, koken of met de jongere kinderen spelen. Iedereen heeft een vaste taak en is druk. Tussendoor krijgen een aantal kinderen ook nog 3 keer per dag online les. 

Aaron, Mary en Eric krijgen ook thuis les van onze juf Gertrude. Dit is ook de hele tijd doorgegaan en de kinderen gaan goed vooruit.

Jasmin is 2 weken geleden ook naar de village gegaan. Ze gaat af en toe naar de tante van Aaron en vindt dat helemaal geweldig. Het hoeft van haar alleen niet te lang. Hannah en Teddy (zus van Aaron) zijn er al heel lang en vermaken zich prima met de tante. Deze 2 meiden hebben ook hard gestudeerd en mogen op 18 december heilige communie doen in de kerk. 

Het is nu regenseizoen bij ons in het district. In andere gebieden regent het helaas zelden. Wij zijn blij met de regen want onze tuin ligt er geweldig mooi en groen bij. De eerste paar honderd kilo bonen zijn al geoogst en gedroogd. De mais laat nog even op zich wachten.

 

Namens mij (Gini) en al ons personeel en kinderen een hele fijn kerst toegewenst en een goed en gezond 2022.