12 juli 2014

Gift Steenwijksmoer voor weeshuis in Oeganda

Vlak voordat de uit Hardenberg afkomstige Gini Pullen op vrijdag 3 juli jl. weer op het vliegtuig stapte om terug te gaan naar Oeganda, werd ze in Steenwijksmoer verrast door een groep communicanten.

De tien kinderen hebben op 25 mei jl. hun Eerste Heilige Communie gedaan in de St. Franciscuskerk. Het is een traditie dat communicanten tijdens hun voorbereiding op deze feestelijke gebeurtenis, geld sparen voor een goed doel. Door het doen van klusjes voor mama, opa of oma, of de buurvrouw ontvingen de communicanten kleine bijdragen, die ze in een speciaal spaardoosje konden doen. Als goed doel werd dit jaar gekozen voor een weeshuis in Oeganda met de naam ‘The Home of Hope and Dreams’ (zie www.homeofhopeanddreams.org).

Tijdens een vrolijke slotviering van de St. Theresiaschool in Steenwijksmoer werd het bijeen gespaarde geld overhandigd aan Gini Pullen, de stichter van het huis, Gini Pullen. Zij was met Aäron en Sarah, twee van de in totaal zeventien weeskinderen, voor een korte tijd op bezoek in Nederland.

Op de foto: Marielle (bestuurslid stichting), Gini Pullen, de kinderen uit Oeganda en de communicanten uit Steenwijksmoer (Sara, Anouk, Aimée, Roos, Annie, Wilco, Lars, Mascha) en pastor Tjepkema (Peter en Arriën ontbreken op de foto.)