06 augustus 2015

Dagboek Oeganda - Dag 6

Het beloofde een dag van “kantoorwerk” te worden. We wilden de plattegrond van het terrein uitwerken, het aantal dieren bepalen en de huisvesting van de dieren plannen. Máár we hadden de lokale markt nog niet bezocht en dat wilden we graag om te kijken wat er allemaal verkocht werd en dus ook gegeten werd en voor welke producten handel zou zijn.

Met Gini, Juliette, en Rita togen we naar de markt. Juliette is goed in onderhandelen en zorgde voor de inkoop van de cassave, bananen en aardappelen.

Al kijkend en pratend bedachten we dat het leuk zou zijn dat Hetty, Jeff en ik vandaag voor het eten zouden zorgen. We hadden het konijnenvlees van gisteren en we wilden daarbij hutspot te maken. Hetty had ook nog een leuk recept , in Zuid-Amerika opgedaan, van een soort gefrituurde bakbanaan schijven. Ze moest daarvoor wel onrijpe bakbananen hebben.

Deze bananen leken wel goed.
Het was een drukte van belang op de markt. Het was tevens het eind van de Ramadan en alle moslims waren in nieuwe prachtige kleren gestoken en hadden echt een dagje vrij.
Na nog een bezoek aan de plaatselijke dierenapotheek voor informatie over inentingen bij kippen gingen we weer naar het weeshuis.
We hadden nog een paar uurtjes voor ons kantoorwerk voordat we voor een heel weeshuis moesten gaan koken. We begonnen met Hetty’s recept. Het was even wennen voor de kokkin en ook voor ons natuurlijk. Je kookt tenslotte niet in een mooi uitgeruste keuken met vuur wat je hard en zacht kunt zetten. Het was een groot succes. De kinderen smulden ervan. Ze draaiden om ons heen en konden nauwelijks wachten tot de chips afgekoeld waren.

Vervolgens de hutspot en het konijnenvlees. Ook dit was een groot succes. De volwassenen waren meteen overtuigd dat er een konijnen fokkerij/ mesterij moest komen.
Omdat de kinderen allemaal een beetje verkouden waren begon Juliette een eigen brouwseltje te maken. Ze kookte wat bladeren en visjes samen in een pan. De kinderen moesten dat opdrinken. Ze werden op een rij gezet en Juliette keek erop toe dat ze het allemaal ook opdronken. Of het geholpen heeft dat weet ik niet.

Al met al weer een hele leuke dag met veel nieuwe ervaringen.
De tijd begon echter wel wat te dringen. We hadden nog weinig op papier gezet en nog maar 3 dagen te gaan.

Wordt vervolgd